Vilken är den bästa Windows mobilen?

Idag kommer dagens moderna mobiler och surfplattor med massor av unika funktioner. Android sitter i mer än 50 % av alla smarttelefoner och tabletter. Efter detta är det Apple med iPhone och iPad som drivs med iOS, som är det svenska folkets favorit. Här finns det sedan en tredje stark aktör. Det är mobiler och surfplattor som drivs med en mobil Windows version.

Windows Phone är ett operativsystem som utvecklats av Microsoft och som är för mobila tillämpningar. Det är uppföljaren av plattformen Windows Mobile, som lades ned 2017. Till skillnad från föregångaren var Windows Phone primärt riktad mot konsumentmarknaden. Det lanserades 2010. Med Windows Phone erbjöd Microsoft ett operativsystem som var direkt integrerat med företagets andra tjänster och med tredjepartsprodukter och ett nytt användargränssnitt med designspråket Metro.

Windows Mobile blev Windows Phone

I februari 2010 presenterade Microsoft Window Phone 7 på den mobila världskongressen i Barcelona. Efter detta beslutade HP att inte bygga produkter för Windows Phone, utan bygga produkter för ett annat operativsystem. Några månader senare presenterade Microsofts sin Windows Phone. Samsung, HTC, LG och Dell stod som tillverkare. Den började säljas i oktober 2010 i Europa och Australien samt månaden efter i USA.

Microsoft är de som står som utvecklare för operativsystemet Windows Phone som kom efter Windows Mobile. Phone tog över efter att Mobile lades ned 2017. Till skillnad från sin föregångare var Windows Phone främst riktad mot konsumenterna, och lanserades 2010. Med Windows Phone kunde företaget integrera sina andra tjänster. Det hade ett nytt användargränssnitt och nya produkter marknadsfördes direkt.

Bra standard

Om du köper en telefon med operativsystemet iOS eller Android, måste du ta i åtanke att du betalar för deras varumärke. De är väl etablerade på marknaden, och eftersom de är väldigt populära, kan de ta ett pris för bara deras märke. Om du istället köper en telefon med Windows operativsystem, kan du vara säker på att du lägger pengarna på kvalitet istället för varumärke.

Bland de bästa Windows mobilerna rankas Lumia 950 XL. Den räknas som Windows bästsäljare. Om denna mobil skulle värderas utifrån kvalitet och funktion, skulle den garanterat vara med och konkurrera med resterande telefoner ute på marknaden, med andra operativsystem. Den skulle då garanterat ligga i framkant. Dock är mycket av popularitet på marknaden värderat i känsla istället för användbarhet.

Kamera och lagring

Lumia 950 XL har en av de bästa kamerorna på marknaden idag. Den bakre kameran har 20 megapixel, och har tre LED blixt som fångar bilder och videos med utmärkt kvalitet. Att telefonen kommer med 32GB inkluderat minne som kan expandera till hela 200GB med ett microSD minneskort, passar perfekt för den som är intresserad av att jobba med bild och videofiler på telefonen.

Att denna telefon har en sån utomstående kamera och bildlagringsmöjligheter är för att Windows inte kompromissar med kvalitet för att få högre popularitet. Om du är intresserad av bild och form, samtidigt som du vill ha en telefon du kan räkna med i vardagen, är Lumina 950 XL ett utmärkt val. Du kan fokusera på det du tycker om, utan att behöva tänka på bristande teknologi.

En budgetvariant

En annan Windows telefon som du också kan ha i åtanke när du letar en Windows telefon, är Nokia Lumia 735. Denna telefon är en optimal kombination av pris och funktion, och är därför en perfekt telefon för dig som letar efter en Windows telefon, men har en lägre budgetram. Telefonens utseende och form ger dig en komfortabel och lätthanterlig look med en snygg design.

Slutsats

Om du letar efter en telefon som kan konkurrera med operativsystemen iOS och Android, bör du titta efter bästsäljaren Lumia 950 XL. Trots att den ligger i ett lägre pris än konkurrenterna, så håller den hög standard och har en snygg design och tilltalar de flesta köpare. Om du däremot har en lite striktare budget, tipsar vi dig om den lite enklare Nokia Lumia 735.