Nyheter om Windows telefoner under 2019/2020 – vilka nyheter kommer?

Microsoft har tidigare försökt att satsa på att tillverka telefoner med Windows. Resultatet har dock aldrig varit riktigt lyckat och de har aldrig kunnat tillverka en telefon som står i konkurrens med andra telefoner med iOS eller Android. Medan Windows inte har varit direkt dålig, har de aldrig lyckats tillverka den succé som andra mobiltillverkare har kunnat flera gånger om.

Det har gått ett tag sedan det släpptes en ny telefon från Microsoft. Deras egen plattform Windows mobile lades ner 2017 och ingen förväntade sig något speciellt inom telefoner mer. Men nu kommer det nyheter om att de är på gång att ge ut en ny telefon med modern teknik. Detta visar på att Microsoft vill vara med i utvecklingen av telefonindustrin.

Från Windows till Android

Microsoft förstod själva att enda sättet att hålla sig kvar på marknaden var att ge upp drömmen om en uppskattad Windows-telefon. Därför använder nu företaget Android istället för att maximera chansen att produkten kommer lyckas. De har påbörjat ett partnerskap med Google för att kunna få ut det bästa av Android, sa Surface chefen Panos Panay under en presskonferens.

Om bilderna är sanningsenliga verkar det som att den nya telefonen kommer ha en specialanpassad version av Android. Den kommer sedan vara designad med en Windowsmiljö för att skapa intrycket av Microsofts tidigare stil på sina telefoner. Det pratades tidigt om denna produkt eftersom företaget hoppades att utvecklare kommer vilja bygga saker till den i tid tills den släpps på marknaden.

En vikbar telefon

Namnet på telefonen heter Surface Duo och är speciell på det sättet att den har två skärmar som kan vikas ihop. Vardera skärmen är 5,6 tum. Det senaste året har alla pratat om de nya vikbara telefonerna som är på väg och Surface Duo är Windows bidrag. Telefonen kommer inte släppas förrän under 2020, men det talas mycket om den redan.

Förutom att du kan vika ihop telefonen kommer det även att finnas en Surface Pen att köpa separat. Den tillåter dig att rita och skriva direkt på skärmen. De två skärmarna kommer att jobba med varandra. Det betyder att du kan flytta saker, som ett telefonnummer, från den ena skärmen över till den andra. Den kommer att använda en USB-C laddare.

Kritik av kameran

När det kommer till kritik av Surface Duo finns det redan lite att nämna. Det som de flesta har fastnat på är att telefonen har endast en kamera i sig. Microsoft säger att en kamera räcker för att kunna ta alla foton du vill eftersom du kan vika och vända telefonen för att passa alla behov, både för selfies och porträtt.

Tvivel kommer med argumentet att kvaliteten inte kommer vara densamma med endast en kamera. Billigare varianter använder sig av minst två kameror bak för att få bra foton. Många telefoner kan ha upp till fem kameror fram och bak för att få högupplösta och detaljrika kort. Om kameran kommer att ändras till det officiella släppet är okänt, men det finns inga tecken på det ännu.

Hur mycket kommer Surface Duo att kosta?

Vad priset kommer vara är ännu bara spekulationer. Dock kan du räkna med vad dagens telefoner kostar, plus att den nya tekniken av en vikbar telefon kan komma att höja priset. Allt mellan tio upp till femton tusen kronor kan vara en trolig prissumman, men som sagt är det än så länge bara teorier. Det fasta priset kommer att presenteras under 2020.

Kommer den att ha 5G?

Den senaste hypen är 5G och självklart kommer frågan om Surface Duo kommer att ha detta. Eftersom den är sagd att ha ett Snapdragon 855 i sig som är kompatibel att jobba med 5G, är det troligt att detta kan vara fallet. Dock är det fortfarande tidigt och om Microsoft väljer att byta ut Snapdragon 855 riskerar telefonen att förlora sin 5G.