TLE*/'WordPress › Fel'/*/WP_I18N_ERROR_TITLE*/, array('text_direction' => $text_direction)); } ?> Intervju–Microsoft i Barcelona : winMobile.se

Intervju–Microsoft i Barcelona

februari 15, 2011 by Toni
Filed under: Marknad, Uppdateringar, winMobile 

Då har vi avslutat en intervju med Microsoft’s Peter Wissinger som är nere på plats i Barcelona.

Vi har tagit era läsarfrågor och försökt få fram så många svar som möjligt, men man skall komma ihåg att de här herrarna man pratar med är hala som ålar Ler

 

Låt oss först titta på mjukvara/tjänster:

Kan vi förvänta oss att Marketplace/Xbox Live och Zune blir öppet för den svenska marknaden samtidigt som vi får svenska menyer?

-Det kan jag inte svara på, men man kan tycka att det finns en viss logik att med ett svenskt OS kan även andra saker komma.

Kommer man kunna köpa en engelsk språkig telefon och sedan uppdatera enkelt så att man får svenska?

-Jag kan inte svara på det i dagsläget, det är bland annat en licensfråga. Jag förstår att många vill veta detta, och jag förstår dem, men jag kan tyvärr inte svara i dagsläget, men jag återkommer så fort jag har ett svar jag kan ge.

Hur exakt har ni tänkt er med Skydrive funktionaliteten?

SkyDrive är framför allt till för konsumenterna, medan företagen mestadels sitter direkt mot Sharepoint som fungerar med Office hubben.

För slutkonsumenterna såsom privatpersoner, föreningar och andra så kan man kombinera Office Live som vi erbjuder gratis och SkyDrive med 25Gb gratis utrymme blir detta ett oerhört kraftfullt verktyg. Office dokumenten ligger prydligt i den mappstruktur som du skapar själv och synkroniseras automatiskt med din telefon.

Hur ofta kommer man att kunna få uppdateringar till WP7?

-Vi har gått från ca 1 gång per år med Windows Mobile plattformen, men vi förväntar oss att vara bättre med Windows Phone 7 med ca 2-3 gånger per år.

 Vi har ju sett demon av Xbox Kinect och Windows Phone 7, och det ser ju riktigt coolt ut! Kan vi se detta redan till uppdateringen i höst?

-Nej, jag skulle snarare tro att detta kommer under nästa år. Demon är en fungerande demo, men jag skulle fortfarande tro att vi pratar om 2012.

Nokia kommer att få mer frihet att utveckla mjukvara, t ex hubbar etc till Windows Phone 7. Kommer andra aktörer såsom Samsung och LG också få denna friheten?

-Detta är inte exklusivt för Nokia, så mer frihet till andra OEMs är att vänta också.

Nokia har ju Ovi Maps – en mycket bra GPS mjukvara, något som saknas helt på Windows Phone 7. Kommer man integrera Ovi Maps med Bing, eller kommer Nokia släppa Ovi Maps separat?

-Det kan jag inte svara på än, men Microsoft och Nokia har kompletterande teknologier som man vill nyttja tillsammans för kundens bästa. Sedan vill ju Nokia göra sina telefoner så bra som möjligt så GPS mjukvara kan ju vara ett sätt att göra det på.

När kommer Spotify till WP7?

-Det kan jag inte svara på. Det är Spotify som kan svara på det (reds anm: Spotify vägrar kommentera detta) eftersom det är dem som utvecklar appen, inte Microsoft själva.

Hårdvara:

Kommer det komma mobiler med större utrymme än 16gb?

-Detta är en OEM (tillverkare) fråga. Men det finns inga hinder från Microsofts sida. I deras hårdvarukrav har man ett minimum-krav på 8GB, men inga maxiumkrav. Det är viktigt att särskilja på detta.

Kommer samarbetet med Nokia innebära möjlighet till HDMI-anslutning i mobilen?

-Det är möjligt. Men vi har valt att lämna sådana frågor åt Nokia eftersom det är dem som utvecklar och tillverkar hårdvaran.

Vad mer för förbättringar kan vi förvänta oss hårdvarumässigt sett i och med samarbetet med Nokia?

-Ja, Nokia är ju starka på bland annat kameradelen, och det är något jag hoppas att de tar med sig in med deras WP7 lurar, både hårdvaru och mjukvarumässigt sett. En annan sak som vi kan förvänta oss att se från bland annat Nokia är billigare telefoner i framtiden.

 

Vi tackar Peter Wissinger för tiden, och hoppas att det kommer mer roligt här under våren!

Har ni frågor till Peter så kommer han säkert att titta till här, så kommentarer, feedback och frågor ställer ni enklast via kommentarsfunktionen.

Ps. Glöm inte att gå med i Facebookgruppen för att få info/hjälp etc direkt där!

Comments

blog comments powered by Disqus
?>?>